Als u zich eenmaal gevestigd hebt op een website bouwer, moet u zich aanmelden voor een plan. Websitebouwers hebben de neiging om meerdere plannen aan te bieden. Verschillende sites hebben verschillende behoeften, en plannen zorgen ervoor dat u niet betaalt voor dingen die u niet nodig heeft.

Dit is een enorme pluspunt van websitebouwers in vergelijking met webontwikkelaars. Een web-ontwikkelaar kan kosten tussen de $ 300 en $ 1.000 voor template maatwerk alleen al, en een volledig aangepaste website gebouwd vanaf nul zal vaak oplopen tot duizenden. Het maken van uw eigen website met behulp van een bouwer, ondertussen, stelt u in staat om een volledig functionerende website op te zetten voor minder dan de prijs van een koffie.

Welk plan u kiest, hangt af van uw behoeften. Maakt u een website voor een portfolio om uw werk te presenteren? Wix's Basic plan, dat 5 dollar per maand kost, is waarschijnlijk voldoende. Wilt u een website voor uw bedrijf maken die duizenden bezoekers krijgt en meerdere personeelsaccounts heeft? Dan is het VIP-plan, dat $25 per maand kost, misschien een betere pasvorm.

Wees gerust: er is een plan voor iedereen. In geval van twijfel, begin klein en schaalvergroting.

Kunt u een website gratis maken of website laten maken ?
U kunt een website gratis maken, maar er zijn ook voordelen. Gratis accounts op websitebouwers hebben veel belangrijke functies terug. U kunt geen gebruik maken van aangepaste domeinen, en uw gratis site zal advertenties hebben voor die website bouwer. Als u op zoek bent naar meer informatie over het bouwen van websites dan de gratis opties zijn de moeite waard een kijkje te nemen. Echter, als u wilt dat een professionele, feature-rijke website die je gaat moeten betalen ten minste een paar dollar per maand.

 

Een domeinnaam is het gedeelte van de URL (het lange adres in de zoekbalk van uw browser) dat een webpagina - in dit geval uw website - identificeert. Je kunt ze apart registreren op sites zoals GoDaddy en Namecheap, maar websitebouwers bieden aan om het voor je te doen als je je bij hen inschrijft. De meeste bieden het gratis (althans in eerste instantie), terwijl een handvol extra kosten een paar dollar in rekening worden gebracht.

Een domeinnaam is een van de belangrijkste manieren waarop een site zich aan het internet presenteert, dus laat het tellen. Hier zijn een paar vuistregels voor het kiezen van een domeinnaam.

Maak het relevant. Dit klinkt duidelijk, maar het is het vermelden waard. Zorg ervoor dat het domein overeenkomt met wat bezoekers zien als ze uw site bezoeken. Als uw bedrijf Vintage Pantaloons™ is, registreer dan niet de domein slippers van de toekomst.net.
Hou het kort, of in ieder geval gedenkwaardig. Als u wilt dat mensen uw site niet onthouden, kies dan niet voor een domein dat tientallen karakters lang is. Het zal er dom uitzien en niemand zal het zich herinneren.
Vermijd getallen. Het is over het algemeen het beste om nummers in domeinnamen te vermijden. Het ziet er (over het algemeen) onprofessioneel uit en voegt een ander element toe dat mensen moeten onthouden.
Controleer of de branding nog niet bestaat. Er zijn al miljoenen websites die er zijn. Dat betekent dat er al miljoenen domeinen zijn genomen. Controleer of de jouwe opvalt vooraleer je je eraan vastlegt.
Zodra u zeker bent van een domein, registreert u het eenvoudigweg als onderdeel van het aanmeldingsproces bij de door u gekozen websitebouwer. Sommige van de slankere plannen vereisen een jaarlijkse vernieuwing vergoeding van ongeveer $ 12, maar met premium plannen is het meestal inbegrepen.

Als je eenmaal je unieke domeinnaam hebt, wat gebeurt er dan als je wilt verhuizen?

Dit is een veel voorkomende vraag die we krijgen. Maak je geen zorgen. Wanneer u een domeinnaam koopt - van een websitebouwer of via aparte registrars - bent u eigenaar van de domeinnaam en kunt u deze overal mee naartoe nemen waar u maar wilt.

Stap 4: Kies uw sjabloon
OK, dus je hebt onze stappen tot op de letter gevolgd: je hebt een websitebouwer gekozen, je hebt je aangemeld voor een plan en een domein geregistreerd. U bent klaar om te beginnen met het maken van een website. In plaats van u dit allemaal alleen te laten doen, ondersteunen websitebouwers u tijdens het proces met sjablonen.

Sjablonen bieden een kader voor uw website - een samenhangend, aantrekkelijk canvas voor u om de inhoud van uw site op te schilderen. Zo kunt u een site hebben die er goed uitziet zonder dat u een ontwerper hoeft in te huren. Sjablonen bepalen het kleurenschema, de koptekst en de menubalk van uw homepage en de breedte van de inhoud van uw site, dus is het essentieel om de juiste te kiezen.

Bouw een website met wix-sjablonen
Welke websitebouwer je ook gekozen hebt, je hebt een uitgebreide keuze aan ontwerpsjablonen om uit te kiezen. In het algemeen geldt: hoe beter uw plan, hoe meer sjablonen u toegang hebt tot de sjablonen. De topbouwers bieden honderden sjablonen aan in tientallen categorieën. Wat de focus van uw site ook is, er zal een sjabloon voor uw site zijn.

Dit zijn slechts een handvol categorieën die u kunt verwachten bij het starten van uw eigen website:

Fotografie
Restaurants
Online Winkels
Portefeuilles
Blogs
Denk aan sjablonen als 'kleding' voor uw website. Als je niet van de ene set kleding houdt, verander dan gewoon in een andere set om je website een heel ander gevoel te geven. En ook hier geldt dat je je niet moet haasten. Kies verschillende sjablonen, blader door ze, kijk of ze passen. Het hele punt van sjablonen is keuze, dus duik erin en vind er een die goed aanvoelt voor wat je wilt bereiken.

Stap 5: Uw sjabloon aanpassen
Zoals we in de laatste stap al zeiden, bieden sjablonen een kader. Gezien het grote aantal mensen dat tegenwoordig gebruik maakt van bouwers om een website te maken, is de kans groot dat er een aantal sites zijn met hetzelfde framework als de uwe. U zult op zijn minst een gekozen template moeten vullen met inhoud die specifiek voor u is. En om echt op te vallen, moet je wat aanpassingen doen.

Het bouwen van een website is als het koken van een diner. Net als koken, is het veel gemakkelijker om een website vanaf nul te bouwen met de juiste tools en instructies. Een sjabloon geeft je een recept - je kunt ervoor kiezen om het te volgen of je kunt de ingrediënten en stijl mengen om je gerecht je eigen smaak te geven.

Wat is er nodig om een website aan te passen? Nou, dat is grotendeels aan jou. Website bouwers zijn zeer flexibel deze dagen. Maatwerk kan omvatten:

Nieuwe pagina's aan uw navigatie toevoegen
De grootte, kleuren en lettertypen van knoppen wijzigen
Toevoegen van nieuwe elementen zoals contactformulieren en menu's
Het bewerken van de afbeeldingen op uw homepage galerij
Het kiezen van een ander kleurenpalet
Koppelen/inbedden van sociale media kanalen
De beste websitebouwers begeleiden u door al deze dingen, dus laat u niet intimideren. Ze begrijpen hun doel is om webdesign gemakkelijk te maken. Zoals zo vaak het geval is met website bouwers, wees niet bang om te spelen. U zult verbaasd zijn over hoeveel u kunt doen.